Home > Romanian version > Ce s-a văzut din tribună, la Grecia – România

Ce s-a văzut din tribună, la Grecia – România


Că Pițurcă încă mai poată se ne surprindă, deși folosește mereu aceiași jucători. Eu n-am reușit să intuiesc cum se vor așeza cei trei mijlocași ofensivi din spatele lui Marica, de exemplu. Torje, în schimb, n-a reușit să priceapă ce naiba caută pe bancă, acum când are echipă de club care-l joacă, așa cum probabil nu înțelegea cum e titular, deși juca meci de meci pe băncile de rezerve ale unor echipe care-l împrumutau de la Udinese mai mult de nevoie, decât de voie.

photoCă un Tamaș mahmur joacă mai bine decât un Mitroglou trimis pachet înapoi la Pireu, la dezalcoolizare.

Că Bogdan Stancu a început să chelească.

Că între o țață isterică din Orodel și un selecționer agitat din Orodel sunt multe asemănări comportamentale. Explicabile totuși, no?

Că-n tribună doar Iordănescu și Vochin ce mai discută ce se petrece pe teren, folosind mâinile din dotare. Iordănescu îl are în dreapta pe Burleanu, Vochin pe un băiat proaspăt lipit de FRF, căruia i-l arăta la protocol pe Karagounis, iar ăla, săracul, credea că fostul (?) ziarist îl cunoaște inclusiv pe barman.

Că, dacă tot am deschis subiectul, în anturajul naționalei sunt acum niște neni pe care repriza a doua îi prinde în ofsaid, la protocol. Niște neni care strigau “fără fault!”, la dueluri unu la unu petrecute în careu…

Că Marica a învățat la aproape 30 de ani să stea și el pe picioare când e luat pe piept de un fundaș central. Sau că Hoban poate să joace decent la națională și execrabil uneori la Petrolul.  Sau că avem nevoie de mai mulți Pintilii (mai trebuie vreun i?) și Dragoși Grigori (sic!). Că pe Apără Tătărușanu ar putea să-l afecteze titularizarea la Fiorentina.

Că jucăm 4-2-3-1 doar în teorie, practic, ne strângem pe final 11, 10, 9, câți am mai rămas, în careu, și ne rugăm s-o dea adversarii în bară. La propriu și la figurat.

Că la fel de bine am pornit și data trecută, cu 1-0 în deplasare, pe terenul cele mai tari echipe din grupă.

Că Pițurcă a fost, este și va rămâne ultimul selecționer care a calificat România la un turneu final. D-aia, nea Piți trebuie să rămână. Sau, la fel de bine, poate să plece. No?

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: